Clotildes lasagne

Clotildes lasagne

Her er Clotildes oppskrift på lasagne med masse sunne grønnsaker.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
90 minutter
Hovedrett

Ingredienser

6 porsjoner

Kjøttsausen

0.5 ts

kuminfrø

0.25 ts

salt

0.25 ts

chilipulver

120 ml

rødvin

Til grønnsaker og ostelagene

600 g

Grønnsaker

250 g

ricotta

1 stk

egg

2 ss

pesto

Pasta og ost

Slik gjør du det:

Kjøtt og tomatsaus: Sett en tykkbunnet kjele på medium varme. Ha i kjøtt, pølser, løk og hvitløk. Stek til kjøttet er gjennomstekt og brunet, ca fem minutter, under stadig omrøring. Dersom det blir mye fett i pannen, fjern mesteparten. Ha i kumin, urter, salt og chilipepper. Stek videre i to minutter til det dufter kraftig. Ha i tomatpuréen, hakkede tomater og vin. Bland godt. Kok opp, sett på lokk og kok på lav varme minst en time - og gjerne tre timer (jo lenger, jo bedre). Rør om med jevne mellomrom og pass på at det ikke svir seg i bunnen. Smak og juster krydderiene. (Denne sausen kan lages dagen i forveien). Men sausen koker, gjør klargrønnsakene du vil bruke. Om du er i grillsesongen går det fint å grille grønnsakene først. Ellers kan du steke dem i en grillpanne, i en vanlig stekepanne - eller bake dem i ovnen. I en bolle, bland sammen ricotta, egg og pesto. Smak til med salt og pepper. Forvarm ovnen til 180 grader. Gjør klar en ildfast form (jeg bruker en kvadratisk form som er 26x26). Legg lasagnaen lagvis. Legg 1/4 av sausen i bunnen av formen. Dekk sausen med lasagneplater. Ha 1/4 av kjøttsausen over pastaen. Ha på halvparten av ricotta-blandingen og halvparten av grønnsakene. Legg et nytt lag med lasagneplater. Så et nytt lag med en fjerdedel av kjøttsausen, resten av ricottablandingen og resten av grønnsakene. Legg et nytt lag med lasagneplater. Ha på resten av kjøttsausen og dryss på parmesan. (Dette kan du gjøre noen timer i forveien før den skal bakes i ovnen). Dekk med aluminiumsfolien og bak i ovnen i 40 minutter. Fjern folien og bak videre i ca 20 minutter, til osten på toppen av lasagnaen er gyllen og litt sprø. Bruk eventuelt grillelementet i ovnen til å brune den litt ekstra på slutten. Servér med en grønn salat.

Kanskje disse også frister?