Blåbærkake

Blåbærkake

Her er Clotildes supersaftige blåbærkake.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
90 minutter
Kake

Ingredienser

200 g

mel

1 klype

salt

115 g

smør

200 g

sukker

3 stk

egg

2.4 dl

yoghurt

500 g

blåbær

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør en springform.
I en bolle, sikt inn mel, bakepulver og salt. Sett til side.
I en kjøkkenmaskin, bland sammen smør og hvitt sukker til det blir lufting. Ha i eggene, ett av gangen og bland godt mellom hvert egg. Ha i yoghurt (eller rømme) og vanilje og bland igjen. Ha i melblandingen og bland bare til det såvidt har blitt en jevn blanding.
Ha halvpartan av kakedeigen i formen. Hell over halvparten av bærene. Ha resten av deigen på toppen. Legg resten av bærene på toppen og strø over det brune sukkeret.
Bak i en time, til toppen er gyllen. Om du stikker inn en kniv skal den komme ut ren. La den avkjøle på rist. La den stå i ti minutter i formen før du tar av sidene og lar den kjøles helt ned før servering.

Kanskje disse også frister?