Pakore

Pakore

Indisk mat på sitt beste! Dette er små, sprø herligheter som alle kan like...

Oppskrift av: Ole Martin Alfsen
45 minutter
Tilbehør

Slik gjør du det:

Bland ut kikertmel med litt væske om gangen. Ikke bruk opp alt med én gang. Røren bør være fri for klumper. Bruk visp til å blande ut væske eller sikt kikertemel. Tilsett krydder og bakepulver. La stå 10-15 minutter mens du renser og kutter grønnsakene.Skrell poteter og løk, skyll grønnsakene og finhakk spinat, samt ternet løk, potet, paprika og aubergine i 1 x 1 cm store terninger. Finsnitt grønn chili og koriander.Bland med røren.Varm solsikkeolje eller druekjerneolje i en frityrgryte eller i en jerngryte. Prøv å steke én pakora for å se om oljen er varm nok og smaken er god. Hvis nødvendig, juster med krydder/kikertemel.Bruk to spiseskjeer til å forme og slippe pakoraen i varm olje. Etter 1-2 minutter bør disse vendes slik at de blir gjennomstekt. Når disse er gyllenbrune, kan de tas opp med en sil og legges på kjøkkenpapir for at overflødig olje skal renne av.Serveres enten med tomat eller yoghurtbasert dip.

Kanskje disse også frister?