Lutefisk

Lutefisk

Lutefisk for nybegynnere.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
180 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 grader.
Lutefisken
Dersom du ønsker lutefisken fastere kan du ha på godt med salt og la den ligge i et par timer. Skyld så av overflødig salt før du går videre.
Smør en ildfast form som er stor nok til å romme lutefisken. Legg i lutefisken. Lutefisken skal bakes i ovnen i omtrent 20 minutter. Når du trykker ned på den tykkeste delen skal lutefisken begynne å flake seg - da er lutefisken ferdig.
Bacon
Ha baconet i en tykkbunnet kjele. Stek det på middels lav varme. Rør godt rundt i kjelen med jevne mellrom. Stekingen av baconet skal avgi masse flytende baconfett (som du skal helle over lutefisken senere).
Ertestuing til lutefisk
Tørkeder erter: Bruker du tørkede erter må de ligge i vann i omtrent ett døgn for å bli bløte. Kok ertene i 1,5-2 timer. Mos dem sammen med smør, sukker og salt.
Frosne erter: Kok frosne erter i to-tre minutter. Sil av og mos dem sammen med smør, sukker og salt.
Servering av lutefisk
Server lutefisken med kokte poteter, baconet, ertestuingen, flatbrød og sennep.

Kanskje disse også frister?