Pizza på grillen!

Pizza på grillen!

Årets store sommerslager kommer garantert til å bli hjemmelagd pizza på grillen!

Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
120 minutter
Grillmat

Ingredienser

4 porsjoner

225 g

hvetemel

1 ts

salt

Lettvint pizzasaus

0.5 dl

tomatpuré

0.5 dl

vann

0.5 ts

balsamico

0.5 dl

olivenolje

Topping

1 neve

ruccola

Slik gjør du det:

Rør sammen de tørre ingrediensene til pizzadeigen i en bakebolle og ha i vannet. Elt deigen godt sammen til den blir glatt, ca. 10 minutter. La mikseren gå på laveste hastighet.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar 1-1 ½ time.
Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Del deigen i 4 like store deler og rull dem ut til kuler. Klem dem så flate med håndbaken før du kjevler ut én og én deig.
Dekk et stekebrett med en oppklippet brødpose eller annen, litt tykk, plast og dryss på et lag med hvetemel. Legg på den ene deigen. Dryss over mer mel og legg over en ny oppklippet brødpose. Legg alle 4 deigene oppå hverandre. Lager du flere, stabler du høyere.
Du kan sette pizzabunnene i kjøleskapet nå hvis du ikke skal grille med en gang.
Fyr opp grillen sånn at den blir så varm som den kan bli. Helst opp mot 300 grader. 
Rør sammen tomatpuré, vann, oregano og balsamico til tomatsausen i en bollefør du tilsetter oljen, noen dråper om gangen, mens du rører hele tiden. Dette for å unngå at sausen skiller seg. Bland inn salt og pepper. Smak til for å se om sausen er passe krydret. 
Bunnene skal grilles på indirekte varme, så du finner selv ut hvor mange du kan grille på én gang. Legg bunnen rett på grillristen, på indirekte varme og stek i 45 sekunder til litt over 1 minutt. Ha lokket på. Det avhenger av hvor varm grillen er. Ta av bunnen og gjenta med resten.
Snu bunnen og fordel tomatsaus på den siden som er grillet. Fordel over ost og eventuelt andre ingredienser som skal være med på grillen. Legg bunnen tilbake på grillen, legg på lokket og grill i 2–3 minutter til, til osten har smeltet.
Fordel over spekeskinke og ruccola.