Sjokoladekake med kremost og oreo-crumble

Sjokoladekake med kremost og oreo-crumble

En mektig kake du raskt blir glad i.

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Ingredienser

4 porsjoner

3 stk

egg

2 dl

sukker

1 ts

sukker

200 g

kremost

3 dl

kremost

300 g

Oreokjeks

Sjokoladekake

5 stk

egg

150 g

hvetemel

4 ss

kakao

150 g

sukker

Til pensling

1 ss

sukker

50 ml

baileys

Krem

400 g

kremost

6 ss

melis

1 pk

Oreokjeks

I tillegg

400 g

jordbær

250 g

sjokolade

1 ss

melk

Slik gjør du det:

Sjokoladekake
Sett stekeovnen på 175°C.
Sikt sammen mel, bakepulver og kakao.
Pisk eggehvitene til de blir halvstive, og tilsett litt etter litt med sukker. Fortsett å mikse til eggehvitene blir helt stive. Deretter tilsetter du eggeplommene. Eggedosisen skal være luftig og nesten hvit.
Vend forsiktig inn det tørre. Bruk helst slikkepott for å blande det tørre inn i røren.
Hell kakerøren i to runde bakeformer på 20 cm i diameter (med bakepapir i bunnen) og sett dem i ovnen i ca 30-35 min.
NB! Når du tar kakene ut av ovnen, kast dem (i formen) ned fra en høyde på 30 cm. Dette forhindrer at kaken faller sammen! Avkjøl helt i formen og del i 2 lag hver.
Til pensling
Det eneste som må gjøres, er å blande alle ingrediensene sammen og pensle /sprøyte alle kakebunnene med denne blandingen.
Det er viktig å sørge for at kaken blir saftig. I tillegg til det, skal den ha en fyldig smak. Du kan selvfølgelig utelatte alkohol hvis du lager en kake til barn. Men jeg anbefaler å tilsette den hvis kaken skal spises av de voksne.
Krem
Kjør oreo kjeksene til fine smuler i kjøkkenmaskin.
Pisk kremfløten stivt og tilsett vaniljeekstrakt .
Ha kremosten i en bolle og bland den sammen med 5-6 ss melis og 1 ss sitronsaft.
Miks godt sammen pisket kremfløte og kremostblandingen.
Del kremen i to like store deler. Til den ene delen av kremen tilsetter du revet oreo sjokolade.
Den andre delen deles igjen i et forhold på tre firedeler. Den største delen sparer du til å dekke kaken med, mens den minste blandes sammen med 5 ss oreosmuler.
Montering
Vask jordbær og del dem i passende biter. Spar et par stykk til pynt.
Sett den første kakedelen på en fat og smør den med ca 3 ss syltetøy. Fordel en passende mengde ostekrem med sjokolade over den første kakebunnen. Dekk kremlaget med jordbærskiver. Legg på neste kakebunn og gjenta hele prosessen to ganger til, slik at kaken får tre lag med krem og jordbær. Ha på toppkakebunnen og trykk den lett med hånden for å utjevne strukturen av kaken.
Dekk kaken med den hvite ostekremen og smør den jevnt utover. Dekorer den nederste delen av kaken med oreo smuler, slik at de limer seg fast til kremen.
Smelt sjokoladen og visp den lett med 1 ss melk. Dekk toppen av kaken med sjokoladeglasuren.
Ha kremen med oreo smuldrer i sprøytepose med stjernetyll ( jeg brukte 1M tip fra Wilton).
Pynt toppen.
La kaken stå og trekke noen timer i kjøleskapet for servering.
Oppskriften ble sendt inn i forbindelse med en konkorranse av Klaudia Zbierzchowska.