Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget vaniljeis

Hjemmelaget iskrem uten bruk av ismaskin.

Oppskrift av: Elin Vatnar Nilsen
240 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Hell melk og kremfløte i en kjele.Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene (stang og frø has i kjelen). Gi fløtemelken et oppkok. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Fjern den hele vaniljestangen og hell melkeblandingen i eggedosisen under omrøring. Hell alt tilbake i kjelen og rør over svak varme til det begynner å tykne. (Pass på at det ikke koker, da vil det skille seg og bli eggerøre). 
Sett kjelen i iskaldt vann og rør til det er avkjølt.Har du ismaskin bruker du den herifra. Hvis du ikke har ismaskin, hell blandingen i en bolle som settes i fryseren. Rør i bollen 2-3 ganger under innfrysning (ca. annenhver time. Gjøres for å bryte opp de store iskrystallene). 

Kanskje disse også frister?