Svinestek med svisker og epler

Svinestek med svisker og epler

Denne svinesteken er enkel å lage.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
90 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Rens rødkålen og fjern kjernen.
Skrell eplet, fjern kjernehuset og del i biter.
Sett en stor gryte på høy varme med litt olivenolje. Ha i kjøttet og stek det på alle sider til det får litt farge. Ha på litt salt og sett til side.
Dem varmen til medium. Ha i kål, epler, svisker og hvitløk. Rør godt og stek fem minutter, eller til kålen begynner å mykne.
Smak til med korianderfrø, muskat, ingefær, kanel, nellik og salt. Bland godt.
Lag plass til kjøttet i midten. Legg kjøttet nedi. Ha over vinen og grønnsakene. Ha på lokk og la det koke i en time på lav varme. Rør i grønnsakene med jevne mellomrom. (Om du vil sjekke om steika er ferdig, kan du stikke inn en termometer, det skal være omtrent 70 grader).
Ta av lokket. Skru opp varmen og la det koke til halvparten av væsken er fordampet. Smak på grønnsakene, smak til med salt og pepepr og server med sterk sennep.