Ostekjeks

Ostekjeks

Ostekjeks er snadder! Lag deigen dagen i forveien, om det passer seg sånn.

Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

170 g

ost

55 g

smør

100 g

mel

0.25 ts

salt

0.26 ts

røkt paprikapulver

1 dæsj

melk eller fløte

Slik gjør du det:

Bruk gjerne parmesan, comte eller annen smakfull hard gulost.
I en medium bolle, bland sammen ost, smør, mel, salt og røkt paprikapulver. Bland sammen (gjerne med elteklo og kjøkkenmaskin) til en deig. Dersom deigen ikke former seg til en klump (det avhenger av osten du bruker) kan du ha i bittelitt melk eller fløte.
Form deigen til en pølse du kan skjær i skiver. Dekk med plast og sett i kjøleskapet til den er lett å skjære i skiver (omtrent en time). Fryseren i 20 minutter funker også. (Den kan også lages dagen i forveien).
Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir.
Skjær deigen i tynne skiver, omtrent 2 millimeter tykke. Legg dem på bakebrettet. De vil utvide seg litt, så tenk at de trenger litt plass. Stek i flere omganger, sett deigen i kjøleskapet mellom hver gang du steker.
Dryss over litt salt og chili og bak i 10-14 minutter, avhengig av ovnen og tykkelsen, til de er gylne. La ostekjeksen kjøle seg ned i ett minutt, før du har dem over på rist.
Smak på dem når de er kalde. Tilpass steketiden underveis.

Kanskje disse også frister?