Julekake

Julekake

Denne oppskriften gir to brød.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

250 g

smør

125 g

sukker

0.25 ts

salt

2 ts

Malt kardemomme

50 g

gjær

6 dl

melk

250 g

rosiner

2 pk

sukat

Slik gjør du det:

Skjær smør i terninger og sett det på kjøkkenbenken til det blir mykt.
Ha melet i en bakebolle, bland inn sukker, salt og kardemomme, og smuldre i gjæren. Ha i melk og arbeid deigen til den er blank og smidig og slipper bollen. Elt deretter inn det romtempererte smøret. Bland inn rosiner og sukat til slutt.
Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor. (Ca. 40 min.)
Del deigen i to. Rull sammen og elt dem til to store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten og trykk kakene godt ned på midten. På denne måten sprekker ikke julekakene så lett, og de får en fin fasong.
Sett dem til heving under plast på et lunt sted i ca 30 min.
Kakene pensles med sammenpisket egg rett før de settes i ovnen.
Stek julekakene nederst i ovnen ved 200 grader i 35-40 min. til de er gjennomstekte.
Avkjøles på rist.
Hvis du ønsker en annen form på julekakene kan du for eksempel steke dem i smurte brødformer.