Amerikansk gylden gulrotkake
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
5 dl
hvetemel4 ts
bakepulver1 ts
natron5 dl
sukker, brunt2 ts
kanel4 stk
egg0.5 ts
salt3 dl
soyaolje2 dl
hakketananasfra boks1 ss
ananasjuice2 dl
valnøtterOstekrem til topping
250 g
kremost250 g
smør, usaltet og mykt500 g
melis2 dråpe
vaniljeessensSlik gjør du det:
En meget smakfull og holdbar kake. Kaken bør lages dagen før den skal serveres. Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett ett og ett egg av gangen. Rør inn olje, ananas, juice, gulrøtter og ev hakkede valnøtter til alt er blandet, ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig). Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 °C i 35-45 min. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover. Ost og smør til kremen bør være myk/ romtemperert. Ha ost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem. Tilsett mykt smør i små klatter. Ha i melis og smak til med vanilje. Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg (pga. at den inneholder mye fett). Bre kremen over den avkjølte kaken. Kaken kan med fordel lages dagen før den skal servers.