Amerikansk gylden gulrotkake

Amerikansk gylden gulrotkake

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Kake

Ingredienser

Slik gjør du det:

En meget smakfull og holdbar kake. Kaken bør lages dagen før den skal serveres. Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett ett og ett egg av gangen. Rør inn olje, ananas, juice, gulrøtter og ev hakkede valnøtter til alt er blandet, ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig). Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover. Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 °C i 35-45 min. Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover. Ost og smør til kremen bør være myk/ romtemperert. Ha ost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem. Tilsett mykt smør i små klatter. Ha i melis og smak til med vanilje. Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg (pga. at den inneholder mye fett). Bre kremen over den avkjølte kaken. Kaken kan med fordel lages dagen før den skal servers.