Amerikansk ostekake

Amerikansk ostekake

Denne ostekaken har alt!

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

Bunn:

30 stk

Oreokjeks

6 ss

smør

0.25 ts

salt

Ostekrem:

900 g

kremost

5 stk

egg

1.5 dl

fløte

340 g

Mini Reese`s peanut butter cups

Topping (sjokoladeganache):

1.5 dl

fløte

300 g

sjokolade

220 g

Reese`s minis

Slik gjør du det:

Varm opp ovnen til 160 grader.
Ta bort den hvite kremen fra oreokjeksene. Knus kjeksene.
Rør inn smeltet smør og salt.
Bruk en springform på ca 22 cm.
Trykk ut kjeksmassen i formen og ca halvveis oppover kanten.
Stekes 10-12 minutt.
Avkjøles.
Pakk inn sidene og bunnen av formen med aluminium (pga vannbad)
Pisk opp kremosten. Ha i ett egg om gangen og rør godt. Skrap ned sidene i bollen for å få det godt blandet.
Når eggene er pisket inn. Ha så i brunt sukker, peanøttsmør, fløte og vaniljesukker.
Piskes til en jevn masse.
Rør så forsiktiginn grov hakket Reese`s mini.
Hell massen i formen.
Ha formen forsiktigi en større form/brett som skal fylles opp med vann. Den skal dekke ca. 3 cm på sidene av formen.
Stekes på 160 grader i 1 time og 15 min.
Slå så av ovnen og la ostekaken stå i ca 1 time til i ovnen!
Ta den så ut og avkjøl.
Når den er nok nedkjølt kan du ta den ut av formen.
Sett den i kjøleskapet.
Nå skal du begynne med toppingen, som heter noe så fint som sjokolade-ganache;)
Varm opp fløten helt til den nesten begynner å koke.
Ta fløten av platen og tilsett sjokoladen.
Rør.
La den avkjøle seg i ett par minutter.
Hell så toppingen over kaken. La den få renne over kanten av kaken også.
Strø så over grovhakket Reese`s minis.
Da er det bare å nyte ...