Amerikanske kulturmelkvafler
Prøv en ny og deilig vri på vaflene i helgen!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
8 porsjoner
Amerikanske kulturmelkvafler
360 g
hvetemel125 g
sukker2 ss
bakepulver1 ts
salt600 ml
kulturmelk240 ml
Rasp- eller solsikkeolje4 stk
Egg, separert1 ts
Vanilje1 stk
sitron, revet skallSitron- og blåbærvafler
1 porsjon
Amerikanske kulturmelkvafler, grunnoppskrift1 stk
sitron, revet skall100 g
blåbærSlik gjør du det:
Rør sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en middels stor bolle.
Pisk sammen kulturmelk, olje, vanilje og eggeplommene i en annen bolle, og tilsett sitronskall.
Bland det samme med tørre ingredienser.
Visp sammen til en klumpfri røre, ikke visp for mye helt ok med litt klumper
Pisk eggehvitene i en middels stor bolle til du får et hvitt og halvstivt skum.
Bland det forsiktig sammen medde resterende ingrediensene.
Vaffelrøren er klar!
For sitron- eller blåbærvafler
Tilsett blåbær og ekstra sitronskall om ønskelig.
Smelt smør i vaffeljernet (om det trengs, jeg gjør ikke det) og ha i litt vaffelrøre.
Stek vaflene i varmt jern, medstort vaffeljern tar det ca 2-3 minutter per vaffel.
Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate.
*Vildu ha mindre søte vafler tilsetter du bare 45 g sukker i denne røren.
For å sette ditt eget preg på disse vaflene kan du tilsette hakkede nøtter eller sjokolade i den ferdige røren, eller bruke appelsinskall i stedet for sitronskall.
Jeg elsker å bruke ekte vanilje. Det er ikke lett å få tak i overalt, og du kan lage det selv, men det det er ganske dyrt. Du kan derfor erstatte det med ca. 1-2 ts vaniljesukker, etter smak.