Amerikanske kulturmelkvafler

Amerikanske kulturmelkvafler

Prøv en ny og deilig vri på vaflene i helgen!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

8 porsjoner

Amerikanske kulturmelkvafler

  • 360 g

    hvetemel
  • 125 g

    sukker
  • 2 ss

    bakepulver
  • 1 ts

    salt
  • 600 ml

    kulturmelk
  • 240 ml

    Rasp- eller solsikkeolje
  • 4 stk

    Egg, separert
  • 1 ts

    Vanilje
  • 1 stk

    sitron, revet skall
  • Sitron- og blåbærvafler

  • 1 porsjon

    Amerikanske kulturmelkvafler, grunnoppskrift
  • 1 stk

    sitron, revet skall
  • 100 g

    blåbær
  • Slik gjør du det:

    Rør sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en middels stor bolle.
    Pisk sammen kulturmelk, olje, vanilje og eggeplommene i en annen bolle, og tilsett sitronskall.
    Bland det samme med tørre ingredienser.
    Visp sammen til en klumpfri røre, ikke visp for mye helt ok med litt klumper
    Pisk eggehvitene i en middels stor bolle til du får et hvitt og halvstivt skum.
    Bland det forsiktig sammen medde resterende ingrediensene.
    Vaffelrøren er klar!
    For sitron- eller blåbærvafler
    Tilsett blåbær og ekstra sitronskall om ønskelig.
    Smelt smør i vaffeljernet (om det trengs, jeg gjør ikke det) og ha i litt vaffelrøre.
    Stek vaflene i varmt jern, medstort vaffeljern tar det ca 2-3 minutter per vaffel. 
    Avkjøl vaflene på rist for å få en sprø overflate.
    *Vildu ha mindre søte vafler tilsetter du bare 45 g sukker i denne røren.
    For å sette ditt eget preg på disse vaflene kan du tilsette hakkede nøtter eller sjokolade i den ferdige røren, eller bruke appelsinskall i stedet for sitronskall.
    Jeg elsker å bruke ekte vanilje. Det er ikke lett å få tak i overalt, og du kan lage det selv, men det det er ganske dyrt. Du kan derfor erstatte det med ca. 1-2 ts vaniljesukker, etter smak.