
Amerikanske sjokoladecookies
Her får du oppskriften på Manuelas favorittkjeks!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
230 g
usaltet smør, romtemperert170 g
sukker150 g
Lyst, brunt sukker2 stk
Egg, store2 ts
Vaniljeekstrakt300 g
hvetemel1 ts
natron0.5 ts
salt300 g
Sjokoladeknapper75 g
Hakkede pekannøtter (kan sløyfes)Slik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 175 °C.
Jeg bruker som regel varmluft når jeg lager kjeks, for jeg synes kjekseneblir litt mer fluffy da.
Rør smør, sukker og lys brunt sukker fluffy i ca. 3 minutter.
Tilsett ett eggom gangen.
Tilsett så vaniljeekstrakt, og rør blandingen luftig i ytterligere2 minutter.
Rør hvetemel, natron og salt godt sammen. Tilsett blandingen i røren ogmiks til alt er godt blandet.
Rør inn sjokoladeknapper og finhakkendepekannøtter.
Jeg legger også noen sjokoladeknapper på toppen avkjeksene før jeg steker dem. Da ser de ekstra fine ut når de er ferdige.
Bruk en iskremskje til å fordele røren på bakeplaten, én skje per kjeks.
Stek kjeksene i 9–11 minutter.Avkjøl i 10 minutter på bakeplaten før du nyter dem.