Amerikanske sukkerkaker
Det nest beste med disse småkakene, er at de kommer ut av ovnen ferdig pyntet. Det beste er at de smaker godt.
Christopher Sjuve
20 minutter
Ingredienser
125 g
smør2.5 dl
sukker1 ss
melk1 ts
vaniljesukker2 stk
egg2 ts
bakepulver1 knivsodd
salt5 dl
hvetemelSlik gjør du det:
Dette er amerikanernes versjon av våre kakemenn. Strør du dem med farget perlesukker (fås i assorterte dagligvarer eller Cacas.no), kommer de ferdig pyntet ut av ovnen.
Skill eggene, visp eggeplommene lett sammen og eggehvitene stive.
Bland det tørre.
Rør smør og sukker hvitt, tilsett eggeplommene, melblandingen, melk og de stivpiskede eggehvitene. Rør til alt er blandet, og sett deigen kaldt i minst en halvtime.
Kjevle deige og stikk ut figurer. Ha på stekeplate med bakepapir, og strø på farget perlesukker.
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter.
Tips
Deigen er porøs og kan være vanskelig å jobbe med hvis den ikke er helt kald. Små barn som synes det er vanskelig å kjevle, kan trille små kuler av deigen i stedet. Trykk kulene flate med en gaffel, strø på perlesukker og stek som vanlig.