Ananas opp/ned kake
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
KakeIngredienser
Glasur:
3 ss
smør3 ss
sukker4 stk
ananasterninger4 stk
rødtcocktailbærKakerøre:
2 stk
egg175 g
sukker50 g
smør, smeltet1 dl
ananaslake175 g
hvetemel2 ts
bakepulverSlik gjør du det:
Til 1 kake i rund form 24 cm: Forvarm stekeovnen til 175°C. Smelt smøret til glasuren i formen, rør inn sukkeret og legg på ananasringene med et cocktailbær i hver. Visp eggedosis av egg og sukker til kakerøren. Kok opp smør og ananaslake så smøret smelter. Visp det kokende i eggedosisen og fortsett å vispe til blandingen er kald. Bland mel og bakepulver og vend det i eggedosisen. Hell røren over ananasene i formen og stek kaken på nederste rille i 35-40 minutter. Hvelv den før servering.