Anitas beste boller

Anitas beste boller

Dette er den ultimate oppskriften på hveteboller.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

200 g

smør

7 dl

melk

50 g

gjær

2 dl

sukker

1.2 kg

Mel (start med 1 kg)

Slik gjør du det:

Smelt smør i en kjele og varm melken i det smeltede smøret.
Smuldre gjæren og rør den ut i den varme melken.
Tilsett sukker og mel og elt til en smidig deig.
Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor, ca. 40 min.
Del deigen i 24 like store emner og trill til runde boller.
Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett til heving i ca. 30 min.
Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen ved 220° i 12–15 min. Avkjøl bollene på rist.
Denne deigen blir ganske løs, og det er grunnen til at disse bollene blir så saftige og gode. Men selvfølgelig skal det være så mye mel i deigen at bollene akkurat holder formen.