Apfelstrudel
Lekker østerrisk eplekake med tynn deig og fyll av rosiner, kanel, brun rom og selvsagt, epler!
Christopher Sjuve
90 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Mål nøyaktig opp ingrediensene til deigen, og elt dem sammen til en smidig deig. Pensle den med olje og la hvile i 30 minutter. Stek strøkavringen gyllen i litt av smøret. Skrell eplene, fjern kjernen og kutt dem opp i tynne skiver. Smelt resten av smøret, og bland det med epleneskivene, den stekte strøkavringen og de andre ingrediensene (med unntak av melisen). Kjevle ut til en tynn deig, som gjøres enda tynnere ved å strekke den ut. Her kan flere hender være nyttig. Smør deretter deigen med smør, ha på eplefyllet og rull den sammen. Stekes i stekeovn på 180°C i 20 minutter. Strø over melisen, og server den varm med pisket kremfløte eller vaniljeis. Tips: Apfelstrudel kan også lages med butterdeig.