Appelsingelé
Oppskrift av: Aase Strømstad
60 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
9 pl
gelatin7 dl
appelsinjuice3 ss
sukker0.5 dl
friskpresset sitron2 stk
appelsinSaus:
1 dl
vann0.5 dl
appelsin, finrevet skall2 dl
appelsinjuice2 ss
sukker1 ts
potetmelSlik gjør du det:
Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Klem det meste av vannet ut og smelt dem i mikrobølgeovn eller i vannbad. Rør sammen appelsinjuice, sitronsaft og sukker så sukkeret smelter. Skrell appelsinene og skjær ut båtene mellom hinnene. Bland appelsinfiletene med juicen og rør inn gelatin. Rør til det begynner å tykne. Fordel geleen i porsjonsformer og sett dem kaldt så geleen stivner. Bland alt til sausen og gi den et raskt oppkok under omrøring. Avkjøl den, rør av og til så det ikke blir snerk. Hvelv geleene på porsjonstallerkener og hell saus rundt.