Appelsinkake
Denne myke kaken har en frisk smak av appelsin.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
400 g
sukker320 gl
smør, romtemperert4 stk
egg1 dl
melk0.5 dl
appelsinjuice eller presset appelsin1 stk
appelsin, skallet av320 g
hvetemel2 ts
bakepulver2 ts
vaniljesukker50 g
hakket mørk sjokoladeTOPPING
125 g
smør4 dl
melis2 ts
vaniljesukker0.5 dl
appelsinsaft100 g
Hvit kokesjokolade1 stk
appelsin, skallet avSlik gjør du det:
Rør sukker og smør til hvitt og porøst. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Tilsett væsken og appelsinskallet vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker.
Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen.
Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 35 min.
Ta ut kaken når den er gjennomstekt og dryss over varm sjokolade mens kaken er varm.
Glasur: Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig.
Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i glasuren sammen med appelsinskall.
Pynt kaken med appelsinskiver før servering.