Asparges med spekemat og smørsaus

Asparges med spekemat og smørsaus

Oppskrift av: Wenche Andersen

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Vil du lage denne retten som hovedrett, beregn dobbelt så mye asparges. Begynn med å lage sausen. Rens og finhakk sjalottløken og la den surre seg blank i smøret. Hell på vin og reduser (la den koke inn) til den nesten er kokt inn. Tilsett kraft og fløte og reduser til det halve. Pisk inn smør i biter, og smak sausen til med pepper og eventuelt litt salt. Skrell de grove stilkene på aspargesen. Skjær eventuelt av den nederste delen av stilken. Kok opp vann og litt salt i en aspargeskjele eller bruk en vid teflonpanne eller gryte. Legg stilkene i slik at "hodene" bare blir dampkokt. Kok opp og la aspargesen trekke 4-6 min for den grønne og 8-10 min for den hvite. Anrett godt avrente varme asparges på tallerken med skiver av spekeskinke Hell over litt av sausen og server resten ved siden av. Se også tips om asparges.