Bacalao à la Moi

Bacalao à la Moi

Oppskrift av: Trond Moi
1440 minutter
Gryterett

Slik gjør du det:

Legg klippfisken i vann 1-2 døgn. Skyll den godt og kok opp med kaldt vann. Rens fiskekjøttet i grove biter. Varm opp olivenoljen til den ryker litt og ha i grovsnittet løk, purreløk og hvitløk. Sett kjelen til side. Strimle paprikaen og kutt potetene i 3-4 mm tykke skiver. Finhakk chilien. Ha poteter, paprika og hakkede tomater oppi løkblandingen. Krydre med olivener, chili, sort pepper og tabasco. Monter lagvis i en langpanne. Legg tomat/grønnsaksblanding på bunnen, så fisk osv. Legg aluminiumsfolie som et lokk på toppen. Bak dette i ovn ca 1 - 1 1/2 time på 190 C. (Stikk en kniv gjennom potetene for å kjenne om de er ferdige.) Dryss friske urter på toppen ved servering. Serveres med brød: Halvstekte baguetter deles i to på langs og smøres med smør på begge sider. Stekes i grillpanne (eller vanlig) til de er fine og gyllenbrune. Legg dem så på et stekebrett og smør oversiden med crème fraîche og dryss finhakket hvitløk over. Riv så parmesan på toppen. Settes i ovnen på toppen av bacalaoen rett før den er ferdig i 1 min på grill.

Kanskje disse også frister?