Bakt aubergine med yoghurtdipp
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
Slik gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg de hele auberginene utover en bakeplate.
Prikk dem med en gaffel. Lag en lite snitt på det tykkeste av auberginene og putt inn hvitløken. Bak i 50-60 minutter. De skal være helt bløte. Snu dem gjerne 2-3 ganger underveis.
La dem avkjøle seg (gjerne i en sikt) til du klarer å håndtere dem.
Lag en langsgående snitt i auberginene og skrap ut innholdet. Kast kjerne og skinn. Sett til side (og husk å fjerne hvitløken).
I bollen til kjøkkenmaskinen, kjør kjøttet sammen med hvitløk, yoghurt og smak til med spisskum, chilipulver, salt og pepper. Kjør i korte pulser til den er helt glatt. Vend inn koriander og smak til.
Dekk til og la det avkjøle seg noen timer, om du har tid. Server med litt pitabrød eller baguette.
Dette blir også et fint pålegg, og funker fint til lammekjøtt eller grillet fisk.