BallerinaBrownie
Kjeks kan brukes til så mangt. Denne gangen ble Ballerinakjeksen en god bunn i browniesen.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
200 g
Smeltet smør300 g
dronningsjokolade100 g
brunt sukker200 g
Hvitt sukker4 stk
egg140 g
hvetemel, siktet50 g
melkesjokolade32 stk
BallerinakjeksSlik gjør du det:
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen i det varme smøret. Hell dette så i bollen til kjøkkenmaskinen som allerede inneholder frøene fra vaniljestangen, brunt og hvitt sukker. Pisk godt. Ha deretter i ett og ett egg, for til slutt å ha i melet.
Jeg hadde først litt røre i bunnen av formen, så la jeg kjeksen oppi, for så å ha røre oppå den igjen. (Se bildet nederst.)
Browniesen ble stekt i 15 minutter på 175 grader. Rett etter at de ble tatt ut av ovnen, strødde jeg finhakket melkesjokolade over.
Disse ble lagd dagen før. Bør spises romtemperert.