Bananer med kokos- og appelsinkaramell
Oppskrift av: Matthew Drennan
30 minutter
DessertIngredienser
6 porsjoner
Slik gjør du det:
Pensle et stekebrett med litt olje. Ha 6 ss av sukkeret i en kjele sammen med 2 ss kaldt vann. La sukkeret bli langsomt løst opp. Gi laken et oppkok og la den koke i 6--8 minutter til den får en gyllen karamellfarge. Ta kjelen av varmen og bland i kokos og revet appelsinskall. Hell karamellen på det smurte stekebrettet og la den stå i 10 minutter for å stivne. Brekk den i biter når den er hard. Ha bitene i en food processor og kjør karamellen til grovt pulver. Du kan lage karamellpulveret på forhånd. Oppbevar det i en lufttett boks og bruk det samme dag det er laget. Stivpisk kremfløten med rom og resten av sukkeret. Sett den kjølig til den skal brukes. Skjær bananene i to på langs. Press litt saft fra appelsinen over de halve bananene, og dryss karamellpulveret over. Grill bananene direkte på middels varme med skinnsiden ned i 5 minutter, eller til karamellmassen er smeltet og gyllen på farge. Server bananene varme med krem til.