Banoffee Meringue Pie
Denne oppskriften er bare helt fantastisk god, og består av marengsbunn, karamell, bananer, vaniljekrem, kremfløte, salte peanøtter og sjokolade …
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Marengsbunn:
4 stk
Eggehviter200 g
sukkerFyllet:
1 porsjon
Vaniljekrem, enten ferdiglaget eller den du finner i link over5 dl
kremfløte, pisket50 g
Salte peanøtter1 porsjon
Karamellsaus, enten ferdiglaget eller den du finner i link over30 g
Revet sjokolade2 stk
bananerSlik gjør du det:
Bunnen: Ha eggehvitene i en mikserbolle, pisk godt og lenge. Sukkeret tilsettes litt og litt, pisk til du får en seig marengsmasse.
Dekk et stekebrett med bakepapir og bre marengsmassen utover brettet.
Stek det hele på 140 ˚C i 2 timer.
Avkjøl bunnen mens du lager karamellsaus, oppskriften finner dui blogginnlegget over. Ferdigkjøpt karamellsaus kan også brukes.
Ringle over avkjølt flytende karamell.
Legg så bananer i skiver oppå karamellen.
Bre hjemmelaget vaniljekrem over bananene, oppskriften finner du i link i blogginnlegget over. Du kan bruke kjøpt vaniljekrem, men hjemmelaget med ekte vanilje er det ekstra godt.
Fordel pisket kremfløte over vaniljekremen.
Dryss salte peanøtter over det hele. Du kan ogsåeventuelt drysse over litt revet sjokolade.
Sett det hele kaldt i en time eller to. For enda litt «extra pleasure» kan du ringle over avkjølt flytende karamellsaus like før servering …