Barnas beste sjokoladekake
Denne oppskriften gir ca. 25 biter.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
400 g
smør4.5 dl
vann8 ss
bakekakao9 dl
sukker1 beger
lettrømme4 stk
egg2 ts
natron1 ts
salt8 dl
hvetemelGlasur:
100 g
smør, smeltet6 ss
melk4 ss
bakekakao1 ts
vaniljesukker400 g
Melis (ca.)Karamelliserte popcorn:
100 g
brunt sukker100 g
smør5 dl
Ferdigpoppet popcornSlik gjør du det:
Ha smør, vann og kakao i en stor kjele, kok opp og la det småkoke til smøret er smeltet. Rør av og til. Ta kjelen av platen og tilsett sukker, rør til sukkeret har løst seg opp. Visp inn rømme. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hvert egg.
Rør inn salt, natron og sikt inn hvetemel. Bland godt. Hell røren i en stor langpanne med bakepapir. Stek på nederste rille ved 180° i ca. 30–40 min.
Stikk en kakepinne i kaken for å se om den er ferdig. Ikke overstek kaken, den skal være akkurat gjennomstekt. Bland sammen ingrediensene til glasuren.
Hell over glasuren mens kaken fortsatt er varm. Karamellisert popkorn: Ha sukker i en panne og la det smelte. Rør inn smøret og la det koke i 2 min. Ha popkorn i en bolle og hell over karamellsausen. Prøv å få karamell på alle popkornene. Hell massen over på bakepapir og fordeldet utover til avkjøling.
Å pynte med karamelliserte popkorn er litt annerledes og vil ganske sikkert bli en suksess.