Barnas favorittkake
En utrolig saftig sjokoladekake som alltid slår an.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Ha smør, vann og kakao i en stor kjele, kok opp og la det småkoke til smøret er smeltet. Rør av og til.
Ta kjelen av platen og tilsett sukker. Rør til sukkeret har
løst seg opp. Visp inn rømme. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hvert egg. Rør inn salt, natron og sikt inn hvetemel. Bland godt. Røren skal være tynn (rennende).
Hell røren i en stor langpanne med bakepapir. Stek på nederste rille ved 180° i ca. 30–40 min. Stikk en kakepinne i kaken for å se om den er ferdig. Viktig at kaken ikke overstekes, den skal være akkurat gjennomstekt.
Bland sammen ingrediensene til glasuren. Hell over glasuren mens kaken fortsatt er varm.
Kan oppbevares kjølig i en uke.