Barnas favorittkake

Barnas favorittkake

En utrolig saftig sjokoladekake som alltid slår an.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kakebunn:

400 g

smør

4.5 dl

vann

9 dl

sukker

1 beger

lettrømme

4 stk

egg

2 ts

natron

1 ts

salt

Glasur:

100 g

smør

6 ss

melk

Slik gjør du det:

Ha smør, vann og ka­kao i en stor kje­le, kok opp og la det små­ko­ke til smø­ret er smel­tet. Rør av og til.
Ta kje­len av pla­ten og til­sett suk­ker. Rør til suk­ke­ret har
løst seg opp. Visp inn røm­me. Til­sett ett og ett egg og visp godt mellom hvert egg. Rør inn salt, nat­ron og sikt inn hve­te­mel. Bland godt. Rø­ren skal være tynn (rennen­de).
Hell rø­ren i en stor lang­­panne med ba­ke­pa­pir. Stek på ne­der­ste ril­le ved 180° i ca. 30–40 min. Stikk en kake­­pinne i ka­ken for å se om den er fer­dig. Vik­tig at ka­ken ikke overste­kes, den skal være akkurat gjen­nom­stekt.
Bland sammen in­gre­di­­en­sene til gla­su­ren. Hell over gla­su­ren mens ka­ken fort­satt er varm.
Kan opp­be­va­res kjø­lig i en uke.