Barnas sunnere rosinbrød
De fleste barn elsker julebrød med rosiner, men det er ikke veldig sunt. Jeg har laget en sunnere versjon som mine unger elsker.
Oppskrift av: Gill Leurelle
Ingredienser
400 g
hvetemel100 g
sammalt hvete, fin0.5 pk
tørrgjær1 stk
Stjerneanis (eller bruk ferdigmalt, ca 0,5 ts)1 ts
salt1 stk
gulrot, revet120 g
rosiner0.5 dl
olivenolje300 ml
Vann, 34 graderLitt smør til å smøre brødformen
Slik gjør du det:
Mal stjerneanisen til pulver i en morter (eller bruk ferdig malt, ca 1/2-1 ts). Bland alle de tørre varene og gulroten i en kjøkkenmaskin. Tilsett olje og vann og la maskinen gjøre jobben til du får en fin masse. Tilsett rosiner til slutt. Dekk til med plastfolie. La heve til dobbel størrelse.
Ha deigen så over i en innsmurt brødform. Legg plast på toppen slik at den ikke tørker ut mens den hever seg til riktig størrelse. Jeg brukte en silikon brødform som jeg kjøpte på Jernia.
Varm oven til 220°C, varmluft. Sett inn brødet og bak 35min.
Ferdig! Og nå må du bare vente til brødet har kjølt seg litt.
Deilige skiver med smør og ost!!!