Barndommens eplekake
Barndommens eplekake har ikke akkurat bleknet med årene. Alltid like god!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
4 stk
epler3 stk
egg2.5 dl
sukker1.5 dl
smør, smeltet1 dl
melk3 dl
hvetemel2 ts
bakepulver1 ss
sukker1 ts
kanel, maltSlik gjør du det:
Skrell eplene og del dem i skiver. Legg dem i litt vann med noen dråper sitronsaft; da blir de ikke så fort brune. Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland sammen smeltet smør og melk og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i kakerøren.
Smør en springform, ca. 24 cm, og hell i kakerøren.
Legg over epleskiver (tørk av vannet med kjøkkenpapir), og dryss på sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 200° i ca. 40 min. Avkjøl på rist.
Server kaken med vispet krem eller is.
Oppskriften gir ca. 10-12 biter.