Barndommens eplekake

Barndommens eplekake

Barndommens eplekake har ikke akkurat bleknet med årene. Alltid like god!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 4 stk

    epler
  • 3 stk

    egg
  • 2.5 dl

    sukker
  • 1.5 dl

    smør, smeltet
  • 1 dl

    melk
  • 3 dl

    hvetemel
  • 2 ts

    bakepulver
  • 1 ss

    sukker
  • 1 ts

    kanel, malt
  • Slik gjør du det:

    Skrell ep­le­ne og del dem i ski­ver. Legg dem i litt vann med noen drå­per sit­ron­saft; da blir de ikke så fort bru­ne. Pisk egge­do­sis av egg og suk­ker.
    Bland sammen smel­tet smør og melk og bland det for­sik­tig inn i eg­ge­do­si­sen.
    Sikt sammen hve­te­mel og ba­ke­pul­ver og rør det inn i kake­rø­ren.
    Smør en spring­form, ca. 24 cm, og hell i kake­rø­ren.
    Legg over ep­le­ski­ver (tørk av van­net med kjøk­ken­pa­pir), og dryss på suk­ker og ka­nel.
    Stek ka­ken midt i ov­nen ved 200° i ca. 40 min. Av­kjøl på rist.
    Ser­ver ka­ken med vis­pet krem eller is.
    Oppskriften gir ca. 10-12 biter.