BBQ-marinade med ketsjup
Noen penselsstrøk av denne marinaden får maten til å gløde.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
10 minutter
GrillmatIngredienser
4 porsjoner
30 g
brunt sukker3 fedd
hvitløk1 cm
ingefær, frisk1 ss
hvitvinseddik4 ss
soyasaus1 ss
honning1 dl
ketchup1 ts
worchestershiresausSlik gjør du det:
Smelt sukkeret i en tykkbunnet kasserolle på forholdsvis svak varme slik at det ikke brennes. Hakk opp hvitløken og ingefæren og ha i.
Ta kasserollen av varmen og ha i resten av ingrediensene. Rør rundt og avkjøl.
Oppbevart i en lufttett boks i kjøleskapet, holder marinaden seg i flere uker.
Pensle marinaden på kjøttet på slutten av grillingen. I og med at det er såpass mye sukker i marinaden, vil den fort brennes på grillen, så det er best å bruke den når varmen på grillen ikke er for høy.