Belgiske Liège Vafler

Belgiske Liège Vafler

Disse smaker fantastisk med en klatt iskrem til!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 4 ts

    tørrgjær
  • 1.8 dl

    varm melk
  • 4 ss

    brunt sukker
  • 440 g

    mel
  • 1 ts

    salt
  • 220 g

    Mykt smør
  • 0.5 ss

    Vanilla bean paste
  • 2 stk

    Store egg
  • 150 g

    perlesukker
  • Slik gjør du det:

    Hell varm melk i en bolle.
    Tilsett 2 ts brunt sukker og tørrgjær.
    La dette hvile i cirka 10-15 minutter.
    Tilsett mel, salt, resten av det brune sukkeret, vaniljen og eggene.
    Elt alt sammen i en kjøkkenmaskin, og bland sammen til en deig.
    Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt, i 10 minutter.
    Vei opp smør og kutt i terninger og tilsett når deigen har eltetferdig.
    Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i 5-10 minutter.
    Tilsett perlesukker og elt i ett minutt til, eller bruk hendenefor å blande alt godt sammen.
    Sett deigen et lunt sted til heving i en time.
    Del deigen opp slik at hver deigklump veier rundt80 gram.
    Stek i vaffeljern i 2-4 minutter.
    Server gjerne med iskrem.