Beurre blanc
Dette er oppskriften som gjør det enkelt å lage beurre blanc.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
15 minutter
Saus, dressinger og marinaderIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Du kan servere beurre blanc på vanlig måte, i en sauseskål. Men, om du er redd for at sausen skal bli for kald,kan du bruke en termos. I så fall begynner du med å fylle opp en termos med kokende vann for at den skal bli varm.
Finhakk sjalottløken.Bruk en mellomstor kjele. Stek sjalottløken i noen minutter i litt smør uten at den tar farge. Ha i hvitvin og hvitvinseddik. La det koke inn til det er 1/3 igjen.
Mens det koker, del opp smøret i terninger. Det er ikke nøye om de er like store.
Vanlig metode: Ta kjelen av platen. Bruk en visp til å vispe inn litt og litt av smøret. Server så kjapt du klarer.
Termosmetoden: Tøm ut det varme vannet. Ha i reduksjonen. Du kan sile ut løken om du vil.
Ha så i smøret, alt på en gang. Skru på lokket og rist så godt du klarer i noen sekunder.
Nå har du beurre blanc!