Biscotti med nøtter og kirsebær

Biscotti med nøtter og kirsebær

Biscotti med kirsebær som passer perfekt som kaffesnacks eller vertinnegave.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

6 stk

Store egg

300 g

sukker

225 g

Usaltet smør

1 ts

Vaniljeekstrakt

700 g

mel

250 g

Pistasjnøtter, mandler eller hasselnøtter

200 g

Tørkede kirsebær eller tranebær

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 180 °C, og spray en bakeplate med matfett.
Ha egg og sukker i en miksebolle og visp med ballongvispen på høy hastighettil du har en lys og luftig eggedosis, i ca. 5 minutter. Skjær smøret i små biter.
Bytt ut vispen med flatvisp og tilsett smøret. Miks i 3-4 minutter før dutilsetter vaniljeekstrakt.
Sikt sammen mel og bakepulver og bland ⅓ av melblandingen inn i røren.Tilsett ytterligere ⅓ og bland den inn.
Strø den siste delen av melblandingen på arbeidsbordet og legg på deigen.
Elt inn melet for hånd til deigen er myk og glatt og ikke for klissete.
Form deigen til et stort, nokså flatt rektangel. Dryss over nøtter og tørkedebær og brett deigen sammen til en pølse.
Del deigen i to og form begge delene til lengder på ca. 45 cm. Legg dem påstekeplaten.
Jeg bruker en kjevle, og kjevler over lengdene slik at toppen blir litt flat.
Sett brettet inn i den forvarmede ovnen og stek i 20–25 minutter, eller tiltoppen er lys gyllenbrun.
Ta brettet ut av ovnen og skru ovnstemperaturenned til 135 °C.
Løft lengdene over på en fjøl og skjær 1 cm tykke skiver med en skarp knivmed tagger.
Fordel skivene på to stekebrett ved siden av hverandre, stående, med litt avstand. Sett det tilbake i ovnen iytterligere 30–60 minutter, eventuelt enda lenger hvis du vil ha dem ekstra sprø.
Avkjøles helt. Oppbevar biscottiene i en tett boks, da holder de seg sprø og gode i flere uker.