Blåbærboller
Gjør hvetebollene ekstra gode ved å fylle dem med blåbær!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
100 g
smør4 dl
melk50 g
gjær700 g
hvetemel80 g
sukker1 ss
vaniljesukker2 dl
blåbærsyltetøy24 stk
Store muffinsformer1 stk
egg til penslingSlik gjør du det:
Smelt smør i en liten kjele og hell i melken. Varm til fingervarmt.
Smuldre gjær i en bakebolle.
Hell på lunken væske og rør ut gjæren.
Tilsett sukker og vaniljesukker.
Elt inn mel til du får en smidig og glatt deig. Sett deigen til heving i ca. 45 min.
Del deigen i 30 emner.
Trykk hvert emne til flate runde kaker, legg en spiseskje blåbærsyltetøy på hvert emne og brett sammen. Form til runde boller som legges med skjøten ned i en muffinsform.
Sett bollene til etterheving i ca. 30 min.
Pensle bollene med sammenvispet egg.
Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 15 min. Avkjøl på rist.