Blåbærboller

Blåbærboller

Gjør hvetebollene ekstra gode ved å fylle dem med blåbær!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 100 g

    smør
  • 4 dl

    melk
  • 50 g

    gjær
  • 700 g

    hvetemel
  • 80 g

    sukker
  • 1 ss

    vaniljesukker
  • 2 dl

    blåbærsyltetøy
  • 24 stk

    Store muffinsformer
  • 1 stk

    egg til pensling
  • Slik gjør du det:

    Smelt smør i en liten kjele og hell i melken. Varm til fingervarmt.
    Smuldre gjær i en bakebolle.
    Hell på lunken væske og rør ut gjæren.
    Tilsett sukker og vaniljesukker.
    Elt inn mel til du får en smidig og glatt deig. Sett deigen til heving i ca. 45 min.
    Del deigen i 30 emner.
    Trykk hvert emne til flate runde kaker, legg en spiseskje blåbærsyltetøy på hvert emne og brett sammen. Form til runde boller som legges med skjøten ned i en muffinsform.
    Sett bollene til etterheving i ca. 30 min.
    Pensle bollene med sammenvispet egg.
    Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 15 min. Avkjøl på rist.