Blåbærboller

Blåbærboller

Gjør hvetebollene ekstra gode ved å fylle dem med blåbær!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

100 g

smør

4 dl

melk

50 g

gjær

700 g

hvetemel

80 g

sukker

24 stk

Store muffinsformer

Slik gjør du det:

Smelt smør i en liten kjele og hell i melken. Varm til fingervarmt.
Smuldre gjær i en bakebolle.
Hell på lunken væske og rør ut gjæren.
Tilsett sukker og vaniljesukker.
Elt inn mel til du får en smidig og glatt deig. Sett deigen til heving i ca. 45 min.
Del deigen i 30 emner.
Trykk hvert emne til flate runde kaker, legg en spiseskje blåbærsyltetøy på hvert emne og brett sammen. Form til runde boller som legges med skjøten ned i en muffinsform.
Sett bollene til etterheving i ca. 30 min.
Pensle bollene med sammenvispet egg.
Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 15 min. Avkjøl på rist.