Blåbærkake i randform

Blåbærkake i randform

Kaken ser utrolig lekker ut når den er laget i en randform. Oppskriften gir ca. åtte biter.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

1 ss

smør

0.5 dl

sukker

200 g

blåbær

100 g

smør

1 dl

sukker

2 stk

egg

1.5 dl

hvetemel

Slik gjør du det:

Smør en ka­ke­form og dryss over suk­ker. Legg i bæ­re­ne.
Rør suk­ker og smør lyst og luf­tig. Rør inn ett egg om gan­gen. Bland inn mel, ba­ke­pul­ver og va­nil­je­suk­ker. Hell rø­ren i for­men over blå­bæ­re­ne. Stek midt i ov­nen ved 175° i ca. 40 min. Skal være litt bløt i mid­ten.
Legg en tal­ler­ken over for­men og vend ka­ken over på en tal­ler­ken.
Ser­ver lun­ken med is eller krem til.