Blåbærmuffins med ugler
Sjekk disse deilige blåbærmuffinsene med morsom uglepynt!
Oppskrift av: Camilla Lindholm
Ingredienser
100 g
smør2 dl
sukker3 stk
egg2 ts
bakepulver1 ts
vaniljesukker4 dl
hvetemel1.5 dl
appelsinjuice, kan erstattes med melk, fløte eller tropisk juice f.eks100 g
blåbærSlik gjør du det:
Start med å sette ovnen på 175 grader.
Rør 100 g smør og 2 dl sukker fluffy. Jeg bruker gjerne brunt sukker eller en blanding, men det er bare fordi jeg liker smaken.
Rør inn ett og ett egg til alle tre er i. Rør til skikkelig eggedosis mellom hver gang.Bland så inn 2 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 4 dl hvetemel og 1 1/2 dl juice/melk. Bare bland til alt akkurat er rørt inn.
Vend så inn 100 g blåbær. Jeg brukte frosne blåbær denne gangen, men det er naturlig nok best om du har selvplukkede ;o)
Fyll cupcakesformene 2/3 fulle og stek på 175 grader i ca 15 min. Jeg stikker en spagetti i for å sjekke om de er ferdige. Sitter det noe røre igjen, så trenger de litt tid til.
Avkjøl og nyt! De er gode akkurat som de er.
Jeg pyntet dem denne gangen med helt vanlig melisglasur, og uglene er laget av marsipan.