Blåbærmuffins
Store, kjempesaftige blåbærmuffins!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
45 minutter
BakverkIngredienser
400 g
hvetemel2 ts
bakepulver0.5 ts
natron175 g
brunt sukker100 g
smør2 stk
egg1 dl
yoghurt naturell1.5 dl
matfløteSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med 12 hull med muffinsformer.
Bland hvetemel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med egg, yoghurt og fløte og ha det oppi bollen sammen med det tørre. Rør det kjapt sammen. Rør forsiktig inn blåbærene.
Bruker du frosne, norske blåbær vil de gå mer i stykker under stekingen slik at muffinsene blir blåere over det hele enn de på bildet. Smaken blir imidlertid enda bedre. De norske blåbærene er mye mer smakfulle enn de store, amerikanske.
Fordel røren i muffinsformene. Har du ikke et muffinsbrett, kan det være lurt å ha muffinsformene doble slik at de holder fasongen.
Plasser muffinsbrettet, eller løsformene oppå et stekebrett og stek muffinsene på nest nederste rille i 20-25 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om muffinsene er gjennomstekt. Stikk pinnen midt nedi en av muffinsene. Er pinnen tørr, er muffinsene ferdige mens hvis det fester seg røre til pinnen, må de få noen flere minutter i stekeovnen. Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles på en bakerist.