Blåbærostekake

Blåbærostekake

Fantastisk ostekake med blåbær og sjokoladebrownies i kakebunnen!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Kakebunn

1 pose

brownies (ev. egen oppskrift)

Ostefyll

2 dl

melis

5 pl

gelatin

Blåbærlokk

1 pk

blåbærgele

2.5 dl

vann

Slik gjør du det:

Lag brownies som anvist på pakken. Avkjøl.
Rør sammen cottage cheese, kremost, limesaft og melis. Visp fløten stiv og bland den sammen med ostekremen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke, ca. 3 minutter. Klem vannet ut og hell på 0,5 dl kokende varmt vann og rør til gelatinplatene har løst seg opp. Tilsett gelatinen i en tynn stråle i ostekremen og bland godt.
Legg brownies i bunnen av en kakeform eller porsjonsformer og fordel ostekremen over. Sett kaldt til det stivner, ca. 2-3 timer.
Lag blåbærgele som anvist på pakken, men bruk halv mengde vann (2,5 dl vann). Avkjøl.
Legg friske blåbær over ostekaken og hell avkjølt blåbærgele over. Sett kjølig til gelelokket har stivnet.