Blåskjell i panne

Blåskjell i panne

En herlig og lukseriøs variant du kan nyte ute i naturen.

Kristiane Suzanne Vilslund

Ingredienser

2 porsjoner

  • 500 g

    blåskjell
  • 2 ss

    smør
  • 2 stk

    sjalottløk
  • 2 fedd

    hvitløk
  • 2 dl

    hvitvin
  • 2 dl

    matfløte
  • 50 g

    Blåmuggost (kan sløyfes)
  • Slik gjør du det:

    Vask, rens og skrubb skjellene i kaldt vann. Kast alle skjell som ikke lukker seg.Smelt smøret i en panne og tilsett løk og hvitløk skåret i båter. Hell på fløte og hvitvin og la koke i ca 3 minutter.Legg skjellene i sausen og la de trekke til skjellene åpner seg. Dette tar som regel 3-5 minutter. Husk å kaste alle skjellene som ikke åpner seg!
    Skjær blåmuggosten i skiver og legg oppå. Server.