Bløt sjokoladekake med kirsebærsaus
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
250 g
kokesjokolade, lys250 g
smør4 stk
egg200 g
melis125 g
hvetemel0.5 dl
kaffe, sterkKirsebærsaus:
1 bokser
hermetiskekirsebær3 ss
kirsebærlikørKrem av crème fraîche:
3 dl
crème fraîche3 ss
melis0.5 stk
vaniljestang, bare frøeneSlik gjør du det:
Brekk sjokoladen i små biter og ha dem i en kjele med smør. Smelt sjokolade og smør ved svak varme. Ikke rør det sammen før sjokoladen er helt myk. Visp egg og melis sammen og hell i sjokolade-/smørblandingen under omrøring. Vend til slutt inn melet. Hell røren i en springform, ca. 24 cm i diameter, dekket med bakepapir i bunnen. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter til den har hevet seg langs kanten, men fortsatt er bløt i midten. Avkjøl kaken i formen. Kaken skal ha bløt, kremaktig kjerne. Hold av noen kirsebær til pynt. Ha resten av kirsebærene med lake i en kjele. Mos bærene med en gaffel og kok opp. Sil sausen og kok den litt inn. Smak til med likør. Del kaken i 12 like store stykker og anrett på desserttallerkener. Splitt 1/2 vaniljestang og skrap ut frøene. Ha frøene i en bolle med crème fraîche og melis. Pisk til stiv krem. Lag små "egg" med ei vætet skje og legg "eggene" på toppen av hvert kakestykke. Legg på litt kirsebærsaus på hver tallerken. Pynt med noen hele kirsebær og friske mynteblader.