Bløt sjokoladekake med krem og hakket Daim
Her har du en vidunderlig, mørk konfektkake som skal ha bløt og klissete kjerne. Herlig i kombinasjon med lettpisket krem og knasende, hakket daimsjokolade på toppen.
Oppskrift av: Kristine Ilstad
Ingredienser
Konfektkake
200 g
smør100 g
kokesjokolade4 stk
egg4 dl
sukker1 dl
kakao1 ts
Vaniljeekstrakt1 ts
bakepulver3 dl
hvetemel1 stk
Daim, dobbelPynt
3 dl
kremfløte2 stk
Daim, dobbelSlik gjør du det:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret. Sikt sammen kakao, hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og bland i. Hakk Daimsjokoladen og vend inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten.
Ta kaken ut av formen og la den avkjøles i kjøleskapet i minst 3 timer før du tar kaken ut av formen (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten før jeg tar den ut av formen).
Dagen etter løsner du kaken fra formen og drar bakepapiret av fra undersiden. Sett kaken på et passende kakefat.
Pisk kremfløten til luftig krem og fordel over kaken. Hakk Daimsjokoladen og dryss på toppen. La kaken stå i kjøleskapet frem til servering.