Bløtkake med bær og gelélokk
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
KakeIngredienser
Slik gjør du det:
Lag sukkerbrød. Del det i to eller tre lag og dynk lagene med eplemost. Eventuelt kan kaken dynkes med sherry. Visp kremfløten stiv. Legg kaken sammen med syltetøy og det meste av kremen mellom lagene. Dekk toppen med bær. Bruk sesongens bær, hagebær eller ville. Bløt gelatinplatene i vannet og smelt dem i mikrobølgeovn eller i vannbad på platen. Tilsett den kalde saften. Når geléen begynner å stivne helles den over bærene på kaken. Sprøyt resten av kremen langs kanten av kaken og la den stå til gelélokket er stivnet. Sukkerbrød: I ovn ved 160° i ca. 45 minutter. Visp tykk eggedosis av egg og sukker. Bland mel og bakepulver og sikt det i eggedosisen. Vend det forsiktig inn. Fyll røren i smurt form, ca. 24 cm i diameter, og stek kaken nederst i ovnen til den er gyllen og fast. Tips: Et godt mål for å lage større eller mindre sukkerbrød: Pr. egg, 30 g sukker, 30 g hvetemel.