Brenneslesuppe

Brenneslesuppe

Det er nesten ikke til å begripe at ugress kan blir så god mat. Brenneslen burde plukkes når den er ung.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
30 minutter
Suppe

Ingredienser

2 porsjoner

Slik gjør du det:

Plukk eller klipp ung brennesle. Bruk hansker (eller fryseposer) for å beskytte hendene). Fyll en stor bolle. Skyld brenneslen godt i kaldt vann. Kok den i fem, seks minutter i 4 desiliter vann. (Brenneslen brenner ikke etter at den er kokt).
Kjør med stavmikser til alt er glatt. Ta noen spiseskjeer av denne kraften og legg i en skål. Hell på noen spiseskjeer med olivenolje og sett til side.
Finhakk sjalottløken. Fres den i en kjele i litt olje til den blir blank. Hell på hvitvin og la det koke inn til halvparten. Ha i kyllingbuljong og kremfløte og la det koke inn i noen minutter. Spe på med brenneslekraften. Smak deg fram. Smak til med salt og pepper. Servér med brennesleoljen og parmesanskav.
Server gjerne med bløtkokte eller posjerte egg.

Kanskje disse også frister?