Hopp til hovedinnhold
Brente mandler

Brente mandler

Brente mandler hører julen til. Knasende godt både som snacks, sammen med ost eller som kakepynt. Smaken av mandler og karamell er supergod!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

500 g

mandler

250 g

melis

1.5 dl

vann

Slik gjør du det:

Kok opp mandler, melis og vann og la vannet koke inn. Når vannet er kokt inn, begynner sukkeret å krystallisere seg og massen blir tørr.
Skru opp varmen på platen og rør kraftig. Sukkeret som har lagt seg som et hvitt lag rundt mandlene skal nå smelte og mandlene en gyllen farge. Rør godt slik at de som ligger i bunnen ikke blir svartbrent.
Hell mandlene utover smurt plate og del dem fra hverandre før de blir helt kalde.
TIPS: Hvis du ønsker å lage en stor porsjon, lag heller to omganger enn å doble oppskriften. Lager du mye på en gang, blir det vanskelig å kontrollere varmen og mandlene kan fort bli svartbrente.