Bringebær- og jordbærsaus

Bringebær- og jordbærsaus

Denne sausen kan du nyte til både iskrem og kake!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 100 g

    sukker
  • 100 g

    vann
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 500 g

    Bringebær eller jordbær
  • 1 stk

    Sitron, saften og skallet
  • Slik gjør du det:

    Hell sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele, og varm opp sirupen slik at den blir lunken og flytende.
    Hell bringebær, sukkersirup, sitronsaft og sitronskall i en blender/foodprosessor.
    Kjør alle ingrediensene i blenderen til sausen er jevn og fin.
    Oppbevar i glass og nyt med en gang.
    Oppbevares i kjøleskapet i maks firedager. Frysre du det ned holder det i flere uker.
    Du kan erstatte bringebær med mango, bjørnebær, blåbær eller det du liker best. Bruk samme mengde frukt og framgangsmåte.