Bringebærhorn
Når lysten på noe godt til kaffen melder seg, er disse bringebærhornene supre å ha på lur i fryseren.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Smelt smør, tilsett melk og varm til fingervarmt.
Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett den fingervarme væsken og rør ut gjæren.
Visp eggene lett sammen og tilsett i bakebollen sammen med sukkeret. Tilsett nesten alt melet og elt deigen til den blir glatt, smidig og blank.
Dekk til bakebollen og og sett til heving i 30-40 min.
Ta deigen ut på bakebordet. Del deigen i 2-3 deler og kjevle ut hver del til en rund leiv og del i 8 trekantsnipper.
Smør hver snipp med et tynt lag bringebærsyltetøy og rull sammen til fine horn. Etterhev i 30 min.
Pensle med sammenpisket egg og dryss over perlesukker.
Stek på midterste rille i stekeovn ved 230 grader i 10-12 min.
Avkjøl på rist.