Bringebærruter

Bringebærruter

Deilige og friske bringebærruter...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

1 dl

sukker

100 g

Skåldede mandler

400 g

smør

Fyll

Til pensling

1 stk

egg

Slik gjør du det:

Kjør mel, sukker, mandler og smør raskt sammen til en deig i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile innpakket i plast i en time i kjøleskap.
Kle en langpanne med bakepapir.
Kjevle ⅔ av deigen ut til et rektangel, litt mindre enn langpannen.
Sno deigen rundt kjevlet og legg den over i langpannen. Smør på et jevnt lag bringebærsyltetøy.
Kjevle ut resten av deigen til et rektangel og skjær tynne remser som legges i et rutemønster oppå syltetøyet.
Pensle gitteret med sammenvispet egg. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i ca. 20 min. Avkjøl kaken i formen og skjær den i kvadratiske stykker som måler 5 x 5 cm.
Bringebærkaken kan oppbevares i en tett boks i opptil en uke. Kaken tar 45 minutter å lage, uten hviletid.