Bringebærruter
Deilige og friske bringebærruter...
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
8 dl
hvetemel1 dl
sukker100 g
Skåldede mandler400 g
smørFyll
3 dl
bringebærsyltetøyTil pensling
1 stk
eggSlik gjør du det:
Kjør mel, sukker, mandler og smør raskt sammen til en deig i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile innpakket i plast i en time i kjøleskap.
Kle en langpanne med bakepapir.
Kjevle ⅔ av deigen ut til et rektangel, litt mindre enn langpannen.
Sno deigen rundt kjevlet og legg den over i langpannen. Smør på et jevnt lag bringebærsyltetøy.
Kjevle ut resten av deigen til et rektangel og skjær tynne remser som legges i et rutemønster oppå syltetøyet.
Pensle gitteret med sammenvispet egg. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i ca. 20 min. Avkjøl kaken i formen og skjær den i kvadratiske stykker som måler 5 x 5 cm.
Bringebærkaken kan oppbevares i en tett boks i opptil en uke. Kaken tar 45 minutter å lage, uten hviletid.