Bringebærtopper
Nydelig mandelkake som dekkes med luftig bringebærfromasj. Kaken stekes i liten langpanne.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Riv kransekakemassen opp i små biter, eller riv den på et rivjern. Ha i en bolle sammen med smør og visp til det er godt blandet. Tilsett eggene, ett og ett om gangen under kraftig omrøring. Tilsett mel, kakao og likør og bland godt.
Hell røren i en bakepapirkledd langpanne (ca 25 x 35 cm) og stek på nederste rille ved 175 grader i ca. 20 min. Avkjøl.
Fromasj: Legg gelatinplater i kaldt vann til de blir bløte. Mos bringebær, visp kremfløten stiv og bland det sammen med rømme og melis. Smelt gelatinplatene på svak varme og tilsett i tynn stråle i fromasjen mens du rører godt.
Fordel fromasjen over kakebunnen og sett kjølig i minst 4 timer.
Server kaken pyntet med friske bringebær og kanskje litt ekstra bringebærsyltetøy.