Brioche-kanelknuter
Nei, brioche trenger ikke å bety brød! Bruk deigen til noen lekre kanelknuter.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
725 g
hvetemel3 ts
tørrgjær100 g
sukker1.5 ts
salt1.5 dl
Kaldt vann5 stk
Store eggFyll:
125 g
Mykt smør1.5 ss
kanel, malt8 ss
brunt sukkerPensling:
1 stk
eggSlik gjør du det:
Ha alle ingredienser unntatt smør i en miksebolle og arbeid det i ca.10 minutter. Tilsett så det romtempererte smøret litt om gangen.
Når alt er tilsatt, eltes deigen videre i ytterligere 10 minutter. Deigen er klar når den ser glansfull ut og slipper kanten på bollen.
Del deigen i to like store deler. Pakk hver av dem inn i plastfolie og sett dem i kjøleskapet til neste dag.
Kjevle ut deigen til et rektangel, ca. 40 cm langt. Bre smøret utover deigen og dryss over kanel og brunt sukker. Brett deigen en gang, og press godt sammen.
Skjær deigen i 12–15 remser meden bredde på ca. 1 ½ cm. Ta én remse om gangen, strekk den litt og tvinn den rundt et par ganger, da erdet lett å knyte en knute. Fest endene midt under bollen slik at de ikke spretteropp under heving eller steking. Gjenta med alle remsene og la bollene etterheve i 2–3 timer, eller til de har blitt dobbelt så store.
Gjør det samme med den andre deigen.Forvarm ovnen til 180 °C.
Pensle bollene med egg før steking. Stek dem i 10–15 minutter, eller til de har fått en gyllenbrun farge.
Avkjøles på rist.